SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
La vida segueix igual…
Gener 4th, 2010 by estoru

A l’entrada del 11 de març de 2001, Gustau Muñoz ens fa una llista i explica quins són els “problemes” que més preocupen a la societat en eixa data. Després de llegir l’entrada me’n adone que en l’actualitat continuen siguent aquestos problemes els que més ens preocupen, encara que algun per motius diferents. El primer problema que tracta el nostre autor és el dels nacionalismes dins l’Estat Espanyol. Fa 9 anys el que demana Muñoz és la no “demonització de tot nacionalisme” i la “redefinició del mapa mental espanyol”. Com tots sabem a hores d’ara la situació és similar o fins i tot més complicada. No vull aprofundir massa en el tema, tots sabem massa quina és la situació i sabem que casos com l’Estatut de Catalunya, els recents Referèndums sobre L’ independència catalana, i fins i tot els sis títols aconseguits pel Barça el passat 2009 han fet créixer l’odi de la resta de l’Estat Espanyol cap al Principat.

El segon problema que senyala Muñoz es el de d’immigració. Fa 9 anys pràcticament aquest fenomen començava a Espanya, “una societat que no estava preparada per a aquest fenomen”. En un principi d’immigració serví per omplir molts llocs de treball que estaven buits per la baixa natalitat. Però clar qualsevol alteració produeix problemes de tota mena: conflictes socials, racisme, conflictes religiosos i sobretot el que estem patint ara. En un període de inflexió econòmica, tota la mà d’obra que fa pocs anys era necessària ara ”sobra” però aquesta gent continua ací, molts sense treball ni lloc on viure o anar.

L’últim problema que assenyala l’autor és el de l’aigua. Tema omnipresent a la política del País Valencià. L’arribada al poder de ZP va fer que es paralitzara el Pla Hidrològic projectat pel govern d’Aznar. El govern de valencià encara continua considerant açò com una traïció i com una injustícia, però (sense tenir en compte la pressió electoral d’Aragó i Catalunya, amb raó per a mi. Ja que a Aragó l’aigua es considera com l’únic recurs de futur i a Tarragona consideren que els transvasaments destruirien el delta de L’Ebre i amb ell el paisatge, la pesca i l’agricultura ) el fet de haver paralitzat aquest projecte fou acte de sentit comú. Ja que realment per a que anava a ser usada aquesta aigua? Possiblement a ser malbaratada.

S’acaba una dècada i continuem amb els mateixos problemes que a l’inici, alguns vistos des de diferent punt de vista (l’ immigració), altres segueixen igual, Catalunya demanant que es reconega què és una nació (possiblement ara amb més força i organització que mai) i València demanant aigua per ser malbaratada i governant el PP. Com deia Julio Iglesias “la vida sigue igual…”


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 9 5 ?
 
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Esteve Torres