SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Un dia “lleig”
gener 7th, 2010 by estoru

Hui, dijous, primer dia post vacacional. Dia lleig. Per la pluja, pel fred (sembla que per fi ha aplegat la famosa “onada de fred polar” tan anunciada pels medis), per tornar al treball (comença un més molt dur, almenys per a mi), perquè hi ha molta feina que fer. Però tots aquest motius es queden en un segon pla perquè, hui, 7 de gener, siga considerat un dia lleig. Possiblement puga clavar-me dins d’una cova que no em pertoca, però hui deixarem a un costat el llibre de Gustau Muñoz i tractarem un tema desagradable, la mort o més concretament el suïcidi.
Quins són els motius per a realitzar aquest acte tan macabre i incomprensible? Buscant per la viquipèdia, confirma que no hi ha motius clars, que la única característica comuna entre el milió de persones que moren al any al món per esta causa és “la manca de sentit de la vida”. Açò fa que ens plantejem moltes qüestions, realment una persona pot arribar a perdre completament les ganes de viure? Jo pense que no, o almenys en la majoria de casos, i sobretot del cas que jo parle.
Mentre continue llegint l’article sobre el suïcidi en l’enciclopèdia lliure arribem a l’apartat on la medicina moderna valora aquest acte. Ací ja comence a estar d’acord en algunes coses. La medicina ho defineix així “el suïcidi és un problema de salut mental, associat amb factors psicològics com per exemple la dificultat de viure amb una depressió, un patiment o por ineludible o altres trastorns i pressions mentals. A vegades s’interpreta un intent de suïcidi com una “crida de socors” i atenció, o una expressió de desesperació i el desig de fugir, i no com una temptativa autèntica de morir”. No se si aquest cas concret patiria algun d’aquestos problemes, segur que algun si, que seria la unica cosa que podria donar un poc (solament un poc) de sentit al que ha passat, però estic segur que cap problema és digne de guanyar a una persona, les persones deuriem estar per damunt de tot.
Com ja he dit no se si feia be endinsant-me en aquest tema i sobretot en el cas concret del qual vos he vullgut parlar, ja que no el conec de prop per tal de considerar-me una persona amb autoritat per poder parlar d’ell, però sentia la necessitat d’escriure ja que tots els dies (per no dir mai) es suïcida un xiquet de 16 anys al meu poble. En fi, descansa en pau…


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 4 10 ?
 
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Esteve Torres